1/05/2013

Layan Facebook Untuk Kebaikan


Facebook merupakan satu medium untuk orang berhubung atau bersosial dengan teknologi terkini. Ramai lagi mereka di luar sana belum lagi mempunyai akaun facebook sama ada tidak tahu menggunakannya dan ada memberi alasan tentang keburukannya. 

Penggunaan facebook sebenarnya banyak memberi manafaat kepada kita semua dan tidak kurangnya ia disalahgunakan menyebabkan berlaku perkara negatif. 

Dalam facebook kita boleh berhubung dengan rakan, saudara dan syarikat, malah pelbagai ilmu yang bermanafaat juga boleh diperolehi seperti agama, perniagaan, kewangan, motivasi dan lain-lain. Manakala orang perseorangan sehingga syarikat besar dapat menggunakan facebook untuk mengiklankan servis dan perkhidmatan mereka. Inilah yang dinamakan kebaikan yang boleh diperolehi dalam facebook.

Tetapi tidak kurang juga perkara negatif boleh diperolehi dari facebook dan kadangkala kita dengar berlaku fitnah serta salah faham antara rakan-rakan, keluarga dan ada juga suami isteri yang bertengkar kerana facebook. 

Adakah facebook ini bersalah ? 

Tuhan sudah memberi kita akal untuk menilai yang mana baik atau buruk. Dalam facebook ada pro dan kontra terpulang kepada individu untuk menilai yang mana bermanafaat dan bukan.

Dengan wujudnya facebook, ada di luar sana telah bertemu jodoh dan lagu cinta muka buku oleh Najwa Latif menjadi popular. 

No comments:

Post a Comment

Kalkulator Pinjaman Rumah

Kalkulator Pinjaman

Semak kadar pinjaman dan kelayakan anda secara online. Masukkan data-data jumlah pinjaman, kadar bank dan kira untuk melihat kebarangkalian bayaran bulanan pada bank

Kundasang War Memorial

Desa Dairy Farm Kundasang

Lok Kawi Wildlife Park

Rumah Terbalik di Jalan Tamparuli

Poring Hot Spring Ranau

Taman Pertanian Tenom