8/16/2012

Bayar Pinjaman Rumah Untuk 10 Bulan Dalam Setahun


Tinggal beberapa hari lagi kita akan menyambut Hari Raya Adilfitri, sudah pasti pelbagai persiapan telah dilakukan. Pelbagai perancangan telah dibuat bagi mengelak sebarang pembaziran berlaku dan tahniah kepada mereka yang telah berjaya mengatur bajet dengan tersusun mengikut keperluan yang utama.

Dalam pada itu, berita gembira kepada mereka yang berhajat membeli atau membuat pinjaman semula rumah kerana Bank Islam masih mengekalkan promosi yang dinamakan "Holiday Payment" kepada peminjam. 

Setiap peminjam untuk pembiayaan rumah layak untuk memohon pakej ini yang memberi kelonggaran dengan membayar untuk tempoh 10 bulan sahaja kecuali November dan Disember dalam setahun sepanjang tempoh pinjaman.

Ini adalah peluang untuk mereka berhajat mencari pinjaman perumahan yang sesuai kerana ia dapat membantu di dalam mengatur bajet di hujung tahun. Kebanyakan para peminjam memerlukan bajet lebih sedikit di hujung tahun sebagai persiapan untuk persekolahan anak-anak pada tahun depannya.

Terpulang kepada para bakal peminjam sama ada melihat pinjaman ini sesuai atau ingin mencari pinjaman lain, info ini sekadar perkongsian.

No comments:

Post a Comment

Kalkulator Pinjaman Rumah

Kalkulator Pinjaman

Semak kadar pinjaman dan kelayakan anda secara online. Masukkan data-data jumlah pinjaman, kadar bank dan kira untuk melihat kebarangkalian bayaran bulanan pada bank

Kundasang War Memorial

Desa Dairy Farm Kundasang

Lok Kawi Wildlife Park

Rumah Terbalik di Jalan Tamparuli

Poring Hot Spring Ranau

Taman Pertanian Tenom